Harmónia
az életben

MENÜ

10 legjobb kutya fajta gyerekek mellé

A legtöbb család olyan kutyafajtát szeretne választani, amely megfelelő gyerekei mellé, és jó pajtás számukra. A következőkben összeállítottunk egy listát azokkal a kutyafajokkal, akik alkalmasak gyerek pajtás "feladatra"!

 

Németjuhász: Nagyon sokoldalú kutya, jó feladatot teljesít rendőrkutyaként, mentési feladatokra is alkalmas, de terápiás kutyaként is jeleskedik.

A német juhász közvetlen, bátor, lelkes, engedelmes, hűséges kutya, ugyanakkor jó házőrző is. Gyakran szolgál vakvezető kutyaként, segíti és védi a család minden tagját!

 

Buldog: Kisebb méretének és alacsonyabb energiszintjének köszönhetően ideális pajátsa gyerekeink számára.

Breton spániel : Nagy méretű kutyafajta, ezért kertes házba ajánljuk. A kutya kedves, jószívű az idegenekkel is, ezért nem kifejezetten egy házőrző típus.Azonban tagadhatatlan édes természete, érzékenysége és szeretni vágyása. Ezek a tulajdonságok teszik őt igazi családtaggá!

 

Pemboker Welsh Corgi:  Barátságos, játékos természete miatt ideális a egészen kicsi gyerek mellé is.

 

Törpe schnauzer Természete és kis termete mellé ideális gyerekek mellé.Inkább a kutya törékeny tetsalkatát félteni egyes gyerekektől.

Cavalier King  Charles spániel:

Uszkár:Az egyik leginteligensebb kutyafajta és jól képezhető, ezért is lehetünk nyugodtak, ha a kicsi vele játszik

Vizsla:

Labrador:Jó természetük miatt mindenki gyerekkorát bearanyozzák.

Golden retriver:Gyakran használják vak vezető kutyának de mentési faladatokban és terápiás segítségként is jeleskedik.A gyerekeknek nem is lehtene jobb házi pajtásuk. 

Hírek

 • Boltkórosok alkoholmámorban
  2012-01-27 15:51:03

  Hallottál már az alkoholfüggő boltkórosokról? Ők azok, akik néhány pohár bor (vagy sokkal több bármi más) után leülnek a laptopjuk elé, és webshopokban verik el a pénzüket.

  Az ebay és más online üzlet dolgozói is megfigyelték, hogy éjszaka jelentősen megnövekszik a forgalmuk. Alaposabban megvizsgálva a jelenséget, kiderült, hogy a vásárlások nagy része alkoholos befolyásoltság alatt történik.

  Ebben az állapotban ugyanis mindenki könnyedebben dönt, nem foglalkozik a következményekkel, nem érdekli, hogy mi lesz holnap.

  Ez nagyjából olyan lehet, mint amikor részegen küldesz sms-t az exednek, amit másnap természetesen totál megbánsz? Ha esetleg egyszer-kétszer veled is fordult már elő hasonló, akkor nagyon kérünk: Buli után ne ülj le a gép elé, csak dőlj be az ágyba!


 • 6 tipp a tél végi búskomorság ellen
  2012-01-24 20:30:22

  Ne hagyd, hogy hatalmába kerítsen a melankólia, nem kell, hogy az egész telet depresszív hangulatban töltsd. Önsajnálat és „Mikor lesz már nyár?!” felkiáltások helyett vedd kezedbe az irányítást, és turbózd fel boldogsághormonjaid működést. Meglátod, amint jobb kedvre derülsz, közel se fog már annyira zavarni a sötétség és a fagyos hideg.

  Légy produktív!

  Keress magadnak olyan alkotó hobbit, amiben szabadjára engedheted fantáziádat. Természetesen először próbáld ne túl nagy fába vágni a fejszédet, hanem kezd valami aprósággal, például készíts gyöngyből egyszerű ékszereket, vagy önts gyertyát. Az, hogy valamit létrehoztál, és ráadásul sikerélményed is van benne, biztosan jókedvre derít majd.

  Egyél csípőset!

  Tudtad, hogy a csípős ételek növelik a boldogságszintedet? Erre a legjobb a chili, és minél erősebb, annál jobb hangulatba kerülsz majd tőle. Számos természetes antidepresszáns fő alkotója a paprikában található kapszaicin, ami serkenti az endorfin felszabadulását, csakúgy, mint a csokoládé. Hozzá kell tenni, hogy bizonyos embereknél olyan szélsőséges reakciót tud kiváltani ez az anyag, hogy eufórikus állapotba kerülhetnek tőle, amit az angol nyelv chili rush-nak nevez.

  Lepj meg másokat!

  Nem hiába mondják, hogy adni jobb, mint kapni, ezért olykor lepd meg ismerőseidet valamivel. Ne gondolj nagy dolgokra, elég például, ha szeretteidnél kedves üzeneteket rejtesz el. Lesd meg, ahogy megtalálják azokat. Az ő boldogságuk biztosan téged is jobb kedvre derít majd.

  Zene és Tánc

  Eleged van a munkádból, az emberekből? és legszívesebben eltűnnél?Természetesen ez is egy jó megoldás , de ugyanolyan hatásos energialevezető a tánc is.Figyelem , ez csak abban az esetben működik , ha legalább 20 percig mozogsz mert csak akkor indulnak be a testi-lelki harmonizáló folyamatok!

  Kacagj

  A nevetés gyógyító képességére a tudósok már évtizedek óta rájöttek. :)Akár a barátaiddal szervezel egy vidám estét, akár egy vigjátékot nézel a tévében ,az az endorfin -termelődésre mindkét esetben pozítiv hatással van.


Asztali nézet